Locatie Galati, Strada Traian Nr.239 .

Caracteristici

AVANSAT. FARA EFORT. INOVATOR.

 

Ford Edge este echipat cu multe tehnologii inovatoare. Te vei intreba cum de te-ai descurcat pana acum fara unele dintre acestea.

Toate aceste tehnologii te ajuta sa te concentrezi  asupra condusului si iti ofera o imagine mai clara a drumului din fata.

 

Mai multa distractie. Mai putin efort la mentinerea directiei.

 

Directia adaptiva este o tehnologie noua care te scuteste de efort in timpul condusului, in orice moment si in orice conditii - chiar si cand parchezi.

La viteze mai mici, de exemplu atunci cand executi manevre in parcare, sunt necesare mai putine rotiri de volan. La viteze mai mari, directia adaptiva trece automat la un raport de directie conventional, pentru a oferi soferului un raspuns confortabil si sigur.

Mai mult, directia adaptiva este disponibila si intr-un mod Sport. Atunci cand este activat, condusul pe drumuri dificile si curbate este mai placut, deoarece este necesar un efort redus de mentinere a directiei, atunci cand iei virajele.

 

Tehnologie cu optiune de comanda vocala

 

Ford SYNC 2 iti permite sa fii conectat in permanenta si sa controlezi telefonul, muzica, sistemul de navigatie si climatizarea cu ajutorul unor comenzi vocale intuitive sau al ecranului tactil color de 8”.

Poti chiar sa soliciti o lista cu restaurantele locale rostind, pur si simplu, „I'm hungry” (Mi-e foame) sau poti accesa Ghidul Michelin pentru te ajuta sa alegi locuri unde sa mananci sau hoteluri si sa faci rezervarile necesare.

Conectivitatea Wi-Fi este disponibila prin intermediul hotspoturilor, cu un modem USB, iar Asistenta de urgenta Ford te poate ajuta automat sa apelezi serviciile de urgenta, in cazul unui accident.

 

Ford Edge - All-Wheel Drive (AWD)

Incredere indiferent de conditiile meteo

 

Sistemul de tractiune integrala (AWD) inteligenta controleaza aderenta, ruliul si responsivitatea directiei, indiferent de conditii - fie ca vorbim de vreme ploioasa, uscata, pe gheata sau teren variabil.
Tehnologia este una inteligenta, asa ca poate muta tractiunea pe puntea din fata sau din spate, in functie de cerinte. Iar prin furnizarea de „cuplu la cerere”, sistemul asigura o manevrabilitate exceptionala si eficienta imbunatatita pentru un condus in siguranta si fara efort.

 

Ford Edge - Ford Dynamic LED headlamps

Faruri care te ajuta sa vezi in viraje

 

Farurile Ford Dynamic LED cu iluminat adaptiv nu sunt doar uimitoare, sunt si inteligente. Ford Edge este dotat cu o serie de LED-uri ce emit un model de lumina precis, iar lumina naturala a acestora, intensa si stralucitoare, asigura un iluminat extraordinar. Sunt incluse, de asemenea, lumini de intalnire pe timp de zi. Iar semnalizatoarele cu benzi LED inlocuiesc becurile traditionale cu lumina intermitenta, generand o secventa luminoasa vizibila pentru alti soferi. In plus, Faza lunga anti-orbire se ajusteaza automat, maximizand vizibilitatea fara sa orbeasca alti soferi. In mod remarcabil, aceste faruri/ lumini noi urmeaza, de asemenea, drumul, oferindu-ti mai multa vizibilitate in viraje.

 

Ford Edge - Panoramic Camera

Vede ce vine, din ambele parti

 

O camera panoramica minuscula, plasata in partea din fata a noului Ford EDGE, transmite imaginea pe ecranul cu afisaj multifunctional, astfel incat sa poti vedea vehiculele, biciclistii sau pietonii care vin din ambele parti. Aceasta noua tehnologie optionala este de nepretuit atunci cand iesi dintr-un spatiu de parcare ingust sau cand te afli pe un drum aglomerat si campul vizual este obstructionat.

 

Ford Edge - Traffic sign recognition

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

 

Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictograma cu semnul respectiv de limitare a vitezei sau de interzicere a depasirii apare pe panoul de bord si se schimba de fiecare data cand patrunzi intr-o zona cu o limita noua.

 

Ford Edge - Lane Keeping System

Un sistem avansat de pastrare a benzii

 

Sistemul de pastrare a benzii de rulare utilizeaza o camera video frontala, pentru a detecta daca ai iesit accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la parasirea benzii te avertizeaza apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui indicator de avertizare vizuala. Daca reactionezi mai greu sau nu reactionezi deloc, Sistemul de asistenta la pastrarea benzii iti poate oferi asistenta la directie, pentru a te ajuta sa revii pe banda corecta. Tehnologia este conceputa pentru drumurile cu mai multe benzi pe sens (cum sunt autostrazile), asadar se dezactiveaza automat la viteze mai mici de 43mph (65 km/h) sau poate fi dezactivata manual.

 

Ford Edge front - Adaptive Cruise Control

Tempomat care se poate adapta automat

 

Cu ajutorul tehnologiei Tempomat adaptiv, alegi viteza cu care doresti sa te deplasezi, iar sistemul o va mentine constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza un vehicul in fata, acesta va incetini masina pentru a mentine o distanta prestabilita si sigura. De indata ce drumul din fata este liber, sistemul va accelera pana la viteza aleasa.

 

Ford Edge - Intelligent Speed Assist

Ajutor pentru a sta sub limita de viteza

 

Sistemul de asistenta inteligenta pentru controlul vitezei este conceput pentru a reduce sansele de depasire a vitezei regulamentare si pentru a-ti spori concentrarea la volan. Mai intai, camera sistemului de Recunoastere a indicatoarelor rutiere detecteaza automat limita de viteza curenta (daca este activat), apoi sistemul se ajusteaza automat la limita respectiva.

 

Ford Edge - Blind Spot Information System

Oglinzi care vad ce tu nu poti vedea

 

Un Sistem de asistenta pentru unghiul mort (BLIS) te poate ajuta sa schimbi benzile in siguranta, datorita senzorilor RADAR care pot scana unghiurile moarte de pe ambele parti ale vehiculului. Daca sistemul detecteaza un vehicul pe care tu nu il poti vedea, o lumina portocalie afisata in oglinda laterala de pe partea corespunzatoare se va aprinde pentru a te avertiza.

 

Ford Edge - Cross Traffic Alert

Un ajutor in plus atunci cand te deplasezi in marsarier

 

O tehnologie noua, Alerta la intersectarea cu traficul detecteaza vehiculele care se apropie atunci cand iesi cu spatele dintr-un spatiu de parcare. Daca se apropie ceva, aceasta emite un avertisment sonor si unul luminos in oglinda laterala corespunzatoare.

 

Ford Edge - Hill Start Assist

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

 

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand pornesti din panta. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de fanare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de frana pe cea de acceleratie. Acest sistem este, de asemenea, util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

 

Ford Edge - Trailer Sway Control

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

 

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza oscilatia sau balansul remorcii si reduce viteza vehiculului, pentru ca remorcarea sa fie controlata si corectata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe roti.

 

Ford Edge - Torque Vectoring Control

Control maxim la viraje

 

Controlul vectorului de cuplu echilibreaza cuplul motorului intre rotile din fata, pentru a se adapta tipului de carosabil si conditiilor de condus. Actionand de 100 de ori pe secunda, sistemul este de 33 de ori mai rapid decat o clipire din ochi. Ceea ce inseamna o aderenta mai buna si manevrabilitate de precizie extrema, dupa cum vei descoperi in momentul accelerarii in curbe.

 

Ford Edge - Electric power-assisted steering

Directie servoasistata care reactioneaza in orice situatie

 

Directia servoasistata electric se ajusteaza automat la viteza de rulare si la conditiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului sa fie mai usoara, imbunatatind manevrabilitatea. La viteze ridicate, cand ai nevoie de control mai mare, directia devine mai rigida. Caracteristica de control asupra devierii de la cursul normal ia, de asemenea, in calcul vantul care bate din fata si alte conditii de drum, in timp ce Controlul activ al vibratiilor reduce vibratiile nedorite, resimtite la nivelul volanului.