Locatie Galati, Strada Traian Nr.239 .

Performanta si Eficienta

 

FARA COMPROMISURI. EFICIENT. AVANSAT.

 

Prin fuziunea designului ingenios, a ingineriei inteligente si a aerodinamicii avansate, Ford Edge ofera o combinatie perfect echilibrata de performanta, consum economic si manipulare de precizie.

 

Suspensie avansata, pentru deplasare excelenta si manevrabilitate precisa

 

Suspensia spate multi-brat, noua si avansata, combinata cu o suspensie fata cu lonjeroane McPherson imbunatatita, asigura un control excelent asupra rotilor si o calitate superioara a deplasarii.

Acest tip de suspensie a fost ajustat  in mod specific la inaltimea si latimea generoase ale modelului Edge, precum si la capacitatile sale specifice de performanta, aducand un plus la manevrabilitatea masinii, foarte sensibila la comenzi.

 

Putere diesel de exceptie

 

Un motor TDCi avansat de 2,0 litri ofera doua variante de putere: 180 CP si 210 CP Bi-Turbo. Ambele variante incorporeaza cea mai recenta tehnologie pentru a maximiza performanta, cuplul si consumul economic, reducand in acelasi timp emisiile.

• 180 CP. Cuplu de 400 Nm. 5,8 l/100 km. CO2, 149 g/km.
• 210 CP. Cuplu de 450 Nm. 5,8 l/100 km. CO2, 149 g/km.

Motorul Bi-Turbo este prevazut cu doua turbocompresoare si asigura performanta si eficienta sporite.

Turbocompresorul principal functioneaza la viteze reduse, oferindu-ti putere suplimentara atunci cand ai nevoie - cum ar fi atunci cand virezi dintr-o intersectie in traficul aflat in miscare. Pe de alta parte, turbocompresorul secundar functioneaza la viteze mai mari, cum ar fi atunci cand trebuie sa depasesti un vehicul ce se deplaseaza incet.

In plus, motorul Bi-Turbo incalzeste cabina mai rapid decat un motor conventional. Acest lucru reduce uzura pieselor, imbunatateste economia de combustibil si te ajuta sa pornesti la drum mai repede in diminetile friguroase.

 

Ford Edge 6-speed manual gearbox

Schimbari ale treptelor de viteza manuale si rapide

 

O cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, dispune de o capacitate ridicata de cuplu si asigura schimbari uniforme, rapide si precise ale treptelor de viteza. Pentru a ajuta la optimizarea eficientei combustibilului, o pictograma de pe panoul de bord va indica momentul optim de schimbare a treptei de viteza.

 

Ford Edge - Ford PowerShift gearbox

Cutia de viteze Ford PowerShift. Rapiditate si consum economic

 

Imbinand confortul asigurat de transmisia automata si controlul asociat unei cutii de viteze manuale, aceasta cutie de viteze avansata, cu 6 trepte de viteza, preselecteaza urmatoarea treapta pentru tine, pentru a nu pierde din putere atunci cand treci de la o treapta de viteza la alta. Schimbarile de trepte uluitor de rapide si uniforme ale PowerShift fac din condus o experienta mai placuta, economisind in acelasi timp combustibil si reducand emisiile de CO2, in comparatie cu o transmisie automata obisnuita.

 

Ford Edge - Automatic Paddle Shift Controls

Padele pentru schimbarea vitezelor: bucura-te de schimbari rapide ale treptelor de viteza in cazul transmisiei automate

 

Regasindu-se in mod normal pe masinile sport de inalta performanta, comenzile de schimbare automata, cu padele, sunt disponibile cu ambele variante de transmisii: PowerShift si automata cu 6 trepte. Aceasta tehnologie inspirata de masinile de curse faciliteaza schimbarea rapida si fara efort a treptelor de viteza. In plus, poti schimba treptele mai eficient folosind padelele montate pe volan.

 

Ford Edge - Auto Start-Stop

Economisesti combustibil cu ajutorul Auto-Start-Stop

 

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pe pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (mediu urban).

 

Ford Edge - Smart Regenerative Charging

Un mod mai eficient de a reincarca bateria

 

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativa inteligenta reincarca bateria doar atunci cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni atunci cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.

 

Ford Edge - Active Grille Shutter

Aerodinamicitate mai buna pentru economie mai mare

 

Atunci cand conduci cu viteza redusa, sistemul activ cu obturator pentru grila tine deschise orificiile de ventilatie de la nivelul grilei, pentru a raci motorul. Cand prinzi viteza, acesta se poate inchide automat, imbunatatind aerodinamicitatea si ajutand la economisirea de combustibil.

 

Ford Edge - Front Aero Curtains

Reducerea rezistentei aerodinamice pentru mai multa eficienta

 

O caracteristica de design ingenioasa a modelului Edge o reprezinta Cortinele frontale Aero. Fantele din marginile exterioare ale barei de protectie fata directioneaza aerul peste rotile aflate in miscare si il elimina prin fantele din pasajele rotilor. Aceasta con de aer cu viteza ridicata din jurul rotilor reduce rezistenta aerodinamica si imbunatateste atat performanta, cat si eficienta combustibilului.