Locatie Galati, Strada Traian Nr.239 .

Siguranta si Securitate

 

SIGUR. IN SIGURANTA. PROTEJAT.

 

 

In Ford Edge, tu si pasagerii tai va bucurati de protectie sporita, datorita pachetului complet de masuri de siguranta.

 

Un sistem care poate ajuta la protejarea ta si a celor din jur

 

Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectare a pietonilor (si a obiectelor mari) detecteaza persoanele de pe drumul din fata sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul tau si te avertizeaza cu privire la prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul va aplica automat franele.

Aceasta noua tehnologie inovatoare este conceputa pentru a reduce gravitatea accidentelor si, in unele cazuri, pentru a evita complet coliziunea frontala, functionand la viteze de pana la 80 km/h.

 

Protectie exceptionala pentru pasagerii din spate

 

Cele doua scaune din spate, dinspre exterior, pot fi echipate cu o caracteristica de siguranta unica de la Ford: o centura de siguranta gonflabila pentru scaunele din spate. In eventualitatea unui impact, centurile se umfla si distribuie fortele generate de impact pe o zona a corpului de cinci ori mai mare decat centurile conventionale.

Prin reducerea presiunii exercitate asupra pieptului si controland mai bine miscarea capului si a gatului, aceasta tehnologie inovatoare poate reduce probabilitatea vatamarii.

 

Emergency Brake Assist

Putere suplimentara pentru franare de urgenta

 

Sistemul de asistenta la franarea de urgenta ajuta vehiculul sa atinga eficienta maxima de franare in cazul unei situatii de urgenta. Este controlat automat prin intermediul sistemului de Control electronic al stabilitatii, care detecteaza presiunea pe care o aplici pe pedala de frana si creste automat aceasta presiune, daca este cazul.

 

Ford Edge - Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

Ford SYNC 2 cu Asistenta de urgenta

 

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC 2 este Asistenta de urgenta*. Aceasta caracteristica ce iti poate salva viata este conceputa pentru a te asista la efectuarea unui apel de urgenta si poate furniza serviciilor de urgenta informatii despre locatia vehiculului tau, in propria ta limba. Daca este cazul, poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti personal, daca este necesar. Chiar si atunci cand ti-ai pierdut cunostinta, sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele tale GPS.

* Asistenta de urgenta Ford este o caracteristica SYNC® inovatoare, care utilizeaza telefoanele mobile conectate si recunoscute prin Bluetooth pentru a ajuta ocupantii vehiculului sa efectueze un apel direct catre Centrul local de Comunicatii in cazul unei coliziuni a vehiculului in care are loc activarea unui airbag sau decuplarea pompei de combustibil. Aceasta caracteristica este disponibila in peste 40 de tari si regiuni din Europa.

 

Ford Edge - Driver Alert

Sistemul de avertizare a soferului te previne atunci cand detecteaza faptul ca esti obosit

 

Sistemul de avertizare a soferului monitorizeaza constant stilul personal de condus si este conceput sa detecteze orice variatie cauzata de oboseala. Sistemul va detecta cand esti mai putin vigilent, sugerandu-ti sa iei o pauza, cu ajutorul unei pictograme de avertizare de pe afisaj.

 

Ford Edge - rear ISOFIX child seat attachment points

Ajutor pentru mentinerea copiilor in siguranta

 

Noul Ford Edge este conceput pentru a mentine copiii mici in siguranta la fiecare calatorie si este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil in spate, asa ca poti folosi cu usurinta doua scaune.

 

Ford Edge - Roll Stability Control

Protectie continua impotriva rasturnarii

 

Controlul stabilitatii la rasturnare poate detecta daca exista un grad semnificativ de deplasare a caroseriei si detecteaza si alte manevre ce ar putea duce la o posibila rasturnare. Aceasta tehnologie franeaza apoi in mod individual rotile si ajusteaza acceleratia, pentru a ajuta la redresarea vehiculului si restabilirea controlului.

 

Ford Edge - Intelligent Protection System

Sistemele de siguranta coordonate se activeaza intr-o fractiune de secunda

 

Un sistem inteligent de protectie avansat (IPS) coordoneaza o serie de caracteristici de siguranta pentru a-ti asigura protectie maxima atat tie, cat si pasagerilor. In plus, noul Ford Edge este dotat cu o caroserie rezistenta, care absoarbe energia in cazul unui impact, si cu o tehnologie avansata pentru scaune si centuri de siguranta, reducand riscul de accidentare.

 

Ford Edge - Electronic Stability Control

Ofera incredere chiar si in conditii dificile

 

Masina este prevazuta cu un sistem de Control electronic al stabilitatii, care include o serie de tehnologii concepute pentru a te ajuta sa mentineti controlul. Senzorii detecteaza orice schimbari bruste de directie, franare sau comportament al vehiculului care te-ar putea face sa pierzi controlul, pentru ca apoi ESC sa ajusteze precis viteza fiecarei roti in parte, facand masina mai stabila si ajutand la prevenirea alunecarii. Caracteristicile ESC includ asistenta la pornirea in rampa, asistenta la franarea de urgenta si pre-activarea electronica a franelor.

 

Ford Edge - Electronic Brake Prefill

Opriri de urgenta mai rapide si mai scurte

 

Atunci cand detecteaza o situatie de oprire de urgenta, Controlul electronic al stabilitatii pre-incarca sistemul de franare, inchizand orice gol de aer dintre placutele si discurile de frana. Cunoscuta drept pre-activare electronica a franelor, aceasta tehnologie ajuta la reducerea distantei de franare a masinii.

 

Ford Edge - An advanced airbag system

Un sistem avansat de airbaguri

 

Ford Edge include un sistem de airbaguri care incorporeaza airbaguri pentru scaunul din fata la nivel pelvian si toracic si ofera airbaguri laterale optionale pentru cele doua scaune dinspre exterior, de pe cel de-al doilea rand.