Locatie Galati, Strada Traian Nr.239 .

Tehnologie de ultima generatie

   

Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă

 
Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă poate suna după ajutor chiar dacă dumneavoastră nu puteţi

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care vă poate salva viaÅ£a este AsistenÅ£a de urgenţă. În cazul puÅ£in probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă în locul dumneavoastră. Dacă este cazul, puteÈ›i alege să întrerupeÈ›i apelul sau să discutaÈ›i personal, dacă este necesar. Un aspect extrem de important este faptul că sistemul va furniza informaÅ£ii vitale, precum coordonatele dumneavoastră GPS, chiar ÅŸi atunci când v-aÅ£i pierdut cunoÅŸtinÅ£a.*

*AsistenÅ£a de urgenţă Ford funcÈ›ionează în peste 30 de ţări din Europa. Această caracteristică funcÅ£ionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl aveÅ£i la dumneavoastră, în momentul în care un airbag este declanÅŸat (cu excepÅ£ia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o coliziune întrerupe pompa de combustibil. FuncÅ£ia de mesagerie ÅŸi AsistenÅ£a de urgenţă nu sunt acceptate în toate limbile europene. ConsultaÈ›i secÈ›iunea SYNC pentru cele mai recente informaÈ›ii

 

Avertizare la păstrarea benzii

 
Un sistem avansat care vă ajută să vă păstraţi banda
Utilizând o cameră orientată spre înainte pentru a monitoriza încontinuu drumul din faţă, un sistem de alertare la părăsirea benzii poate detecta dacă aÅ£i ieÅŸit în mod accidental de pe banda dvs. de deplasare. Tehnologia vă avertizează printr-o vibraÅ£ie a volanului ÅŸi prin afiÅŸarea unui indicator de avertizare vizuală. Se va dezactiva automat la viteze mai mici de 43 mph (70 km/h), pentru a nu interfera pe străzile din oraÅŸ. De asemenea, puteÅ£i opri sistemul în mod manual, dacă doriÅ£i.

Sistem de avertizare a ÅŸoferului

 
Sistemul de avertizare a ÅŸoferului vă avertizează atunci când detectează faptul că sunteÅ£i obosit
Sistemul de avertizare a ÅŸoferului monitorizează constant stilul personal de condus ÅŸi este conceput să detecteze orice variaÅ£ie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că deveniÅ£i mai puÅ£in vigilent, o pictogramă de avertizare apare pe afiÅŸaj, sugerându-vă să luaÅ£i o pauză.

Faruri statice pentru curbe

 
Faruri care se rotesc atunci când viraÅ£i, pentru o vizibilitate mai bună pe timp de noapte
Dacă semnalizaÅ£i ÅŸi viraÅ£i pe un drum sau intraÅ£i într-un loc de parcare, această caracteristică poate face ca manevra să se execute cu mai multă siguranţă. Aceasta deoarece o lumină din farul de pe partea virajului iluminează automat partea respectivă a drumului, pentru a vă oferi vizibilitate sporită în timpul virajului.

Asistenţă la pornirea în rampă

 
Un plus de control în cazul pornirilor în rampă
Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate atunci când porniÅ£i din pantă. Sistemul funcÅ£ionează prin menÅ£inerea presiunii la nivelul sistemului de fânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-vă mai mult timp ÅŸi control atunci când mutaÅ£i piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraÅ£ie. Acest sistem este, de asemenea, util când opriÅ£i ÅŸi porniÅ£i autovehiculul pe suprafeÅ£e alunecoase.

ESC

 
Controlul electronic al stabilităţii vă ajută să menţineţi controlul asupra autovehiculului, indiferent de condiţii
Controlul electronic al stabilităţii (ESC) monitorizează în mod constant deplasarea utilitarei, detectează orice abateri de la traseul ales (dacă vehiculul începe să patineze, de exemplu) ÅŸi corectează automat poziÅ£ia de drum. Sistemul este creat pentru a vă ajuta să menÅ£ineÅ£i controlul asupra autoutilitarei ÅŸi, în plus, vă poate ajuta să reduceÅ£i distanÅ£a de frânare în caz de urgenţă.
 

Sistem de stabilizare a remorcii (TSC)

 
MenÅ£inerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii
Sistemul de stabilizare a remorcii (TSC) detectează „ÅŸerpuirea” sau balansarea remorcii ÅŸi reduce viteza utilitarei pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineÅŸte vehiculul, reducând cuplul motorului ÅŸi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roÅ£ile. 
 

Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă

 
Putere suplimentară pentru frânare de urgenţă
Sistemul de asistenţă la frânarea de urgență (EBA) ajută utilitara să atingă eficienÅ£a maximă de frânare în cazul unei situaÅ£ii de urgenţă. Sistemul detectează presiunea aplicată de ÅŸofer pe pedala de frână ÅŸi creÈ™te automat această presiune, dacă este cazul. Pentru a reduce ÅŸi mai mult distanÅ£a de oprire, noul sistem de intensificare hidraulică spate oferă o presiune de frânare suplimentară pe frânele din spate în timpul opririi de urgenţă, atunci când sistemul ABS este activat.

Controlul stabilităţii la răsturnare (RSC)

 
ProtecÅ£ie continuă împotriva răsturnării
Controlul stabilităţii la răsturnare (RSC) este conceput pentru a ajuta la prevenirea posibilităţii ca vehiculul dvs. să se răstoarne. Sistemul poate detecta dacă utilitara începe să devină instabilă ÅŸi, controlând atât cuplul motorului, cât ÅŸi frânarea pe fiecare roată, această tehnologie poate ajuta la corectarea supravirării, stabilizând în mod eficient situaÅ£ia.

Sistem îmbunătăţit de airbaguri

 
Airbaguri pentru şofer, pasager, laterale şi tip cortină
Noul Transit este disponibil cu airbaguri tip cortină, pentru ÅŸofer, pasager ÅŸi laterale. De asemenea, senzori avansaÈ›i sunt poziÈ›ionaÈ›i în puncte cheie în vehicul, pentru a asigura o reacÈ›ie rapidă È™i controlată. Dacă doriÅ£i să dezactivaÅ£i airbagul pentru pasager, de exemplu, atunci când pe scaunul îndreptat contrar sensului de mers se află un bebeluÅŸ sau un copil, acÅ£ionaÅ£i rapid maneta pentru a-l dezactiva. Pentru a vă reaminti de dezactivarea airbagului, starea „dezactivat” este indicată printr-un indicator de pe panoul de bord.
 

Sistem de control al tracțiunii

 
Aderenţă maximă cu efort minim
Un sistem avansat de control al tracÅ£iunii (TCS) elimină alunecarea în exces a roÅ£ilor ÅŸi vă asigură cea mai bună aderenţă, performanţă ÅŸi stabilitate, atunci când aveÅ£i mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu ÅŸi ajustează individual puterea livrată roÅ£ilor vehiculului, asigurând contact ÅŸi aderenţă maxime atunci când acceleraÅ£i.

Sistem de control adaptiv al sarcinii (LAC)

 
Caracteristici de control care se adaptează în funcÅ£ie de încărcătură
Sistemul de control adaptiv al încărcăturii (LAC) ajustează Controlul electronic al stabilităţii în funcÅ£ie de greutatea totală pe care o transportă utilitara. Acesta reprezintă un avantaj special în cazul unei utilitare mari precum Transit, deoarece asigură control ÅŸi stabilitate, indiferent dacă vehiculul este gol sau complet încărcat.
 

Închidere centralizată cu telecomandă

 
Puteţi alege ce uşi să blocaţi şi să deblocaţi
Închiderea centralizată, cu telecomandă, a uÅŸilor este dotare standard, iar acest sistem de închidere este mai sigur ca niciodată. Åži aceasta deoarece puteÅ£i alege să descuiaÅ£i o singură uşă, în timp ce celelalte rămân blocate în mod sigur, până când activaÅ£i un comutator de pe portiera ÅŸoferului. AcelaÅŸi comutator controlează blocarea ÅŸi deblocarea tuturor uÅŸilor vehiculului.

Încuietori de uÅŸi cu armătură împotriva efracÅ£iei

 
Încuietori de uÅŸi cu armătură împotriva efracÅ£iei
Dotare opÅ£ională cu închiderea centralizată, dublă, a uÅŸilor, armătura anti-efracÅ£ie este proiectată pentru a împiedica spargerea încuietorilor prin găurire sau dăltuire.

Încuiere la demarare

 
UÅŸi care se încuie când vă aflaÅ£i în miÅŸcare
Sistemul de încuiere la demarare va bloca automat toate uÅŸile utilitarei imediat ce începeÅ£i să vă deplasaÅ£i. Sistemul este prevăzut ca dotare standard ÅŸi îl puteÅ£i porni ÅŸi opri de pe panoul de bord. Pentru a ajuta serviciile de asistenţă, vehiculele sunt prevăzute cu o funcÅ£ie de deblocare în caz de coliziune, care se activează automat în funcÅ£ie de gravitatea impactului.

Opțiuni de alarmă

 
Două opÅ£iuni de alarmă de nivel înalt
O alarmă de perimetru opÅ£ională vă protejează vehiculul, declanÅŸându-se dacă uÅŸile sau capota sunt deschise cu forÅ£a. Pentru protecÅ£ie (ÅŸi descurajare a hoÅ£ilor) ÅŸi mai mare, alegeÅ£i un sistem de alarmă Thatcham de categoria 1. Acest sistem complex se activează automat în momentul în care încuiaÅ£i vehiculul ÅŸi emite un semnal sonor puternic dacă este declanÅŸat de o intrare forÅ£ată, dacă maÅŸina este ridicată sau dacă senzorii de miÅŸcare detectează o miÅŸcare înăuntru.

Alarmă secundară

 
O alarmă de rezervă, independentă, suplimentară
Un dispozitiv sonor de siguranță, cu baterie proprie, reprezintă un sistem suplimentar, secundar de alarmă, care este furnizat împreună cu opÈ›iunea de alarmă Thatcham. Acesta emite avertismentul sonor în momentul declanşării alarmei ÅŸi, deoarece are propria sa sursă de alimentare încorporată, se va activa chiar dacă cineva deconectează bateria vehiculului.  
 
 

Încărcare regenerativă inteligentă

 
Un mod mai eficient de a vă reîncărca bateria
Spre deosebire de sistemele convenÅ£ionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie ÅŸi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaÅ£iuni atunci când apăsaÈ›i pedala de acceleraÅ£ie. Acest lucru poate reduce ÅŸi mai mult consumul de combustibil ÅŸi nivelul de emisii.

Auto Start Stop

 
Folosiţi mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop
Atunci când utilitara dvs. se opreÅŸte la semafor sau când aÅŸteptaÅ£i într-o coloană, această tehnologie opÅ£ională poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenÅ£iale, precum ventilaÅ£ia, radioul ÅŸi Ford SYNC). De îndată ce sunteÅ£i gata să plecaÅ£i de pe loc, apăsaÅ£i pe pedala de ambreiaj ÅŸi selectaÅ£i prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneÅŸte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în oraÅŸe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).
 

Ford Eco Mode

 
Un sistem de informare inteligent, care vă ajută să conduceţi mai eficient
Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează în mod continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea ÅŸi nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanÅ£e scurte ÅŸi lungi. Apoi, software-ul inteligent vă oferă recomandări legate de modul de îmbunătăţire a economiei de combustibil.

Economie de combustibil impresionantă şi emisii de CO2 remarcabil de mici

 
Economie de combustibil sporită, emisii reduse
AlegeÅ£i transmisia alternativă „E” ÅŸi veÅ£i obÅ£ine o creÅŸtere de 7% a raporturilor de schimbare a treptelor de viteză, ceea ce înseamnă schimbarea mai rară a treptelor. De asemenea, veÅ£i beneficia de o economie sporită a combustibilului ÅŸi de un nivel scăzut al emisiilor: de numai 169 g CO2/KM.

Controlul accelerării

 
Controlul acceleraţiei vă ajută să conduceţi mai economic
Acest nou sistem inovator controlează rata de accelerare a utilitarei în funcÅ£ie de starea acesteia: fără încărcătură sau parÅ£ial încărcată. Prin urmare, este posibil să reduceÅ£i consumul de combustibil cu până la 15%, în funcÅ£ie de stilul dvs. de condus. Tehnologia vă poate ajuta, de asemenea, să reduceÅ£i nivelul de uzură normală a motorului, a frânelor ÅŸi a pneurilor, printre altele.

Indicator pentru schimbarea treptei de viteză

 
Indicator care semnalează momentele optime pentru schimbarea vitezelor din punct de vedere al consumului
Un indicator luminos de pe panoul de bord vă indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă È™i eficientă de a asigura deplasări cât mai economice.