Locatie Galati, Strada Traian Nr.239 .

Siguranta si securitate

            Tourneo Custom stabileÅŸte noi standarde de siguranţă pentru clasa sa. Beneficiază de mai multe tehnologii avansate de asistenţă a ÅŸoferului pentru a-l ajuta în situaÅ£ii potenÅ£iale de risc, inclusiv o tehnologie care poate apela serviciile de urgenţă după un accident. Dispune de dotări de siguranţă, de la stabilitate ÅŸi sisteme de frânare avansate (care se reglează în funcÅ£ie de încărcătură) la caroserie extrem de rezistentă. Beneficiază, de asemenea, de sisteme de securitate, precum un sistem centralizat de închidere, un transponder electronic avansat ÅŸi două alarme de ultimă generaÅ£ie din care puteÅ£i alege.

             Tourneo Custom este prevăzut cu o serie de tehnologii concepute pentru a vă ajuta în cele mai solicitante situaÅ£ii cu care v-aÅ£i putea confrunta pe drum.
Ford SYNC
Asistenţă de urgenţă în cazul unui accident
În eventualitatea unui accident, funcÅ£ia de Asistenţă de urgenţă a sistemului Ford SYNC este declanÅŸată de activarea unui airbag sau de întreruperea pompei de combustibil. Atât timp cât telefonul dumneavoastră mobil este conectat la SYNC, această funcÅ£ie poate efectua un apel direct la Serviciile de urgenţă prin intermediul telefonului, oferind acestora informaÅ£ii esenÅ£iale, cum ar fi coordonatele dumneavoastră GPS. Sistemul vă oferă, în acelaÅŸi timp, posibilitatea să vorbiÅ£i cu operatorii Serviciilor de urgenţă. FuncÅ£ia Asistenţă de urgenţă a primit premiul de „Cea mai bună inovaÅ£ie mobilă în domeniul auto sau utilităţi” în cadrul Premiilor Global Mobile, ediÅ£ia 2012.
Pornirea in rampa
Mai mult control la pornirea din rampă
Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate atunci când porniÅ£i din pantă. Sistemul funcÅ£ionează prin menÅ£inerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-vă mai mult timp ÅŸi control atunci când mutaÈ›i piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraÅ£ie. Acest sistem este, de asemenea, util atunci când opriÈ›i ÅŸi porniÈ›i autovehiculul pe suprafeÅ£e alunecoase.
 
Tourneo Custom
Un sistem avansat care vă ajută să vă păstraţi banda
Dacă detectează faptul că începeÅ£i să părăsiÅ£i accidental banda, Sistemul de avertizare la părăsirea benzii vă avertizează imediat printr-o vibraÅ£ie a volanului ÅŸi prin afiÅŸarea unui indicator de avertizare vizuală. (PuteÅ£i seta vibraÅ£iile la unul dintre cele trei niveluri de sensibilitate).
 
Tourneo Custom
Sistem ce vă avertizează atunci când detectează că sunteÈ›i obosit
Sistemul de avertizare a ÅŸoferului monitorizează constant stilul personal de condus ÅŸi este conceput să detecteze orice variaÅ£ie cauzată de oboseală. Dacă detectează că deveniÅ£i mai puÅ£in vigilent, o pictogramă de avertizare apare pe afiÅŸaj, sugerându-vă să luaÅ£i o pauză. Ford a câÅŸtigat un premiu prestigios Euro NCAP Advanced pentru această tehnologie*. 
*Premiat pentru Tehnologia de avertizare a ÅŸoferului pe modelul Ford Focus
 
Tourneo Custom - stop frana
Un sistem de avertizare a celor din spate, la frâne bruÈ™te
Sistemul Lumină de frânare de urgenţă (EBL) aprinde luminile de frână pentru a avertiza ceilalÅ£i ÅŸoferi atunci când frânaÅ£i brusc.
 
 
 
 
 
   O gamă neegalată de măsuri concepute pentru a garanta siguranÅ£a dumneavoasatră ÅŸi a pasagerilor dumneavoasatră - de la o caroserie nouă extrem de rezistentă la un Control electronic al stabilității (ESP) sofisticat.
Tourneo Custom ESP
ESP pentru menţinerea controlului asupra autovehiculului, indiferent de condiţii
Controlul electronic al stabilităţii (ESP) monitorizează constant deplasarea autovehiculului. Acesta detectează devierile de la traseul ales, spre exemplu când autovehiculul patinează, ÅŸi corectează automat poziÅ£ia pe drum a autovehiculului, ajutându-vă să menÅ£ineÅ£i controlul asupra acestuia. Tehnologia contribuie, de asemenea, la reducerea distanÅ£ei de frânare în caz de urgenţă.
 
Caracteristici de control care se adaptează în funcÅ£ie de încărcătură
Sistemul de control adaptiv al încărcăturii (LAC) ajustează Controlul electronic al stabilităţii în funcÅ£ie de greutatea totală pe care o transportă Tourneo Custom. Acest lucru asigură control ÅŸi stabilitate, indiferent dacă este gol sau plin cu pasageri.
 
ProtecÅ£ie continuă împotriva răsturnării
Reducerea efectului de răsturnare (ROM) monitorizează noul Tourneo Custom ÅŸi permite identificarea condiÅ£iilor de condus periculoase care ar putea duce la răsturnarea acestuia. În acel moment, sistemul declanÅŸează sistemul ESP pentru a interveni, pentru a controla viteza ÅŸi pentru a redobândi stabilitatea.
 
Tourneo Custom
MenÅ£inerea în siguranţă a remorcii, pe banda de rulare
FuncÅ£ia de asistare a balansării remorcii (TSA) detectează „ÅŸerpuirea” sau balansarea remorcii ÅŸi reduce viteza noului Tourneo Custom până când problema dispare, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. ÎncetineÅŸte vehiculul reducând cuplul motorului ÅŸi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roÅ£ile.
 
Controlul tractiunii
Aderenţă maximă cu efort minim
Sistemul nostru avansat de control al tracÅ£iunii (TCS) elimină alunecarea în exces a roÅ£ilor ÅŸi asigură cea mai bună aderenţă, performanţă ÅŸi stabilitate, atunci când aveÈ›i mai mare nevoie. Sistemul monitorizează ÅŸi reglează constant puterea de la nivelul roÅ£ilor individuale ale vehiculului, asigurând contact ÅŸi aderenţă maxime atunci când acceleraÅ£i.
Tourneo Custom - frane
Frânare mai sigură, cu încărcătură sau fără
Tourneo Custom combină un sistem de frânare cu anti-blocare roÅ£i (ABS) ÅŸi o tehnologie de distribuÅ£ie electronică a forÅ£ei de frânare (EBD), care echilibrează efortul de frânare între faţă ÅŸi spate, în funcÅ£ie de greutatea pasagerilor pe care îi transportaÅ£i. Rezultatul este o frânare eficientă ÅŸi stabilitate de direcÅ£ie, în special la frânarea în viraj mediu ÅŸi oprira pe distanÅ£e scurte, indiferent de condiÅ£ii.
Tourneo Custom  - frane
Putere suplimentară pentru frânare de urgenţă
Sistemul de asistenţă la frânarea de urgență (EBA) ajută vehiculul să atingă eficienÅ£a maximă de frânare în cazul unei situaÅ£ii de urgenţă. Sistemul detectează presiunea aplicată de ÅŸofer pe pedala de frână ÅŸi creÈ™te automat această presiune, dacă este cazul. Pentru a reduce ÅŸi mai mult distanÅ£a de oprire, noul sistem de intensificare hidraulică spate oferă o presiune de frânare suplimentară pe frânele din spate în timpul opririi de urgenţă, atunci când sistemul ABS este activat.
Tourneo Custom - airbag
Sistem îmbunătăţit de airbaguri
Noul Tourneo Custom este disponibil cu airbaguri pentru ÅŸofer, pasager laterale È™i de tip cortină, cu cel mai nou sistem de activare, toate incluse în dotările standard.
 
 
 
Tourneo Custom - sasiu
Protecţie maximă datorită caroseriei extrem de rezistente
Caroseria noului Tourneo Custom conÅ£ine oÅ£el din bor, de înaltă rezistenţă. Borul ÅŸi alte oÅ£eluri rezistente sau ultra-rezistente reprezintă peste 40% din caroserie, inclusiv piesele celulei de siguranţă a pasagerilor. Aceasta face ca vehiculul să fie extrem de uÅŸor ÅŸi rezistent la impact. Designul caroseriei a fost, de asemenea, optimizat, folosindu-se peste 4.500 de simulări pe computer ÅŸi 30 de teste de impact complet asupra vehiculului.