Locatie Galati, Strada Traian Nr.239 .

Siguranta si protectie 5* EuroNCAP

Primul pick-up care oferă o siguranţă de 5 stele

 

Noul Ranger este dotat cu cel mai bun pachet de siguranţă din clasa sa, acesta incluzând totul, de la airbaguri standard pentru ÅŸofer ÅŸi pasager, airbaguri laterale ÅŸi tip cortină ÅŸi un airbag pentru genunchii ÅŸoferului, până la un Program de control electronic al stabilităţii (ESP) avansat. De aceea este primul pick-up care a obÅ£inut o evaluare de 5 stele din partea Euro NCAP. Pachetul său de securitate este la fel de cuprinzător.

 

 

Euro NCAP
Cel mai bun pachet de siguranţă din clasa sa
Noul Ranger dispune de un pachet cuprinzător de dotări de siguranţă, de la Programul Electronic de Stabilitate (ESP) până la funcÅ£ia de reamintire pentru centura de siguranţă. Nu e, de aceea, deloc de mirare că este primul pick-up din lume care a primit un punctaj de 5 stele la Euro NCAP.
Programul Electronic de Stabilitate
Menţineţi controlul indiferent de condiţii
Programul Electronic de Stabilitate (ESP) detectează orice deviere de la traiectoria selectată ÅŸi corectează, în mod automat, poziÅ£ia maÅŸinii pe stradă, ajutându-vă s să păstraÅ£i controlul indiferent de condiÅ£iile de rulare. Mai jos veÅ£i descoperi beneficiile aduse de principalele tehnologii avansate de condus, care fac parte din ESP.
 
Ford Ranger
Un plus de control la coborârea în pantă
Sistemul de control al coborârii în pantă (Hill Descent Control - HDC) vă oferă un control sporit la coborârile abrupte, fie pe asfalt, fie offroad.
Ford Ranger
Un plus de control în cazul pornirilor în rampă
Sistemul de asistenţă la pornirea în rampă (Hill Start Assist - HSA) împiedică maÅŸina să alunece în spate la pornirile în rampă, aplicând frâna până când apăsaÅ£i pedala de acceleraÅ£ie.
 
 
 
Ford Ranger
MenÅ£inerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii
Sistemul de stabilizare a remorcii (Trailer Sway Mitigation - TSM) detectează pierderea stabilităţii remorcii ÅŸi reduce automat viteza maÅŸinii, până la nivelul necesar pentru ca remorca să se stabilizeze. Astfel, tractarea este mai sigură. Decelerarea este obÅ£inută prin reducerea cuplului ÅŸi aplicarea treptată a frânelor simultan, pe toate cele patru roÅ£i.

 

Ford Ranger
Aderenţă maximă cu efort minim
Sistemul de control al tracţiunii (TCS) al noului Ranger.
 

 

 
Caroserie rezistentă pentru protecţie maximă
O caroserie mai rezistentă pentru protecţie maximă
Tehnicile superioare de construcÅ£ie, folosite pentru caroseria noului Ranger, oferă un plus de siguranţă pentru ocupanÅ£i, forÅ£a coliziunii fiind deviată dinspre habtiaclu. În plus, podeaua mai înaltă ÅŸi barele laterale oferă protecÅ£ie suplimentară în caz de impact lateral.
 
 
Ford Ranger XLT
Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată
Sistemul avansat de frânare al noului Ranger, care combină distribuÅ£ia electronică a forÅ£ei de frânare (EBD) cu ABS-ul, asigură o frânare mai sigură ÅŸi mai eficientă, păstrând ÅŸi manevrabilitatea maÅŸinii - esenÅ£ială atunci când sunteÅ£i nevoit să frânaÅ£i în curbă. Acest sistem reduce ÅŸi distanÅ£ele de frânare, indiferent de condiÅ£iile de drum.
 
Ford Ranger - Airbaguri pasageri
Airbaguri menite să vă protejeze din orice unghi
Noul Ranger este echipat, încă din varianta standard, cu airbaguri pentru ÅŸofer ÅŸi pasager. Sunt disponibile, de asemenea, airbaguri cortină ÅŸi pentru torace, precum ÅŸi un airbag pentru genunchi. Airbagurile laterale tip cortină protejează împotriva impacturilor laterale, la nivelul capului, în timp ce airbagurile pentru torace protejează în special în caz de impact lateral la nivelul uÅŸii.
Tehnologie avansată pentru centuri de siguranţă
Tehnologie avansată pentru centuri de siguranţă mai eficiente
Cele două scaune din faţă, precum ÅŸi cele trei din spate, în versiunea Double Cab, sunt echipate cu centuri de siguranţă. Cele pentru locurile din faţă sunt pretensionate, pentru a menÅ£ine corpul mai ferm în scaun ÅŸi a mări eficienÅ£a airbagurilor.
 
 
Ford Ranger - Airbaguri pasageri
Prevenirea vătămării de către airbagul pentru pasager
Dezactivarea airbagului pentru pasager.
 
 
 
 
 
Ford Ranger - scaune faţă ajustabile
Sistem de reamintire pentru utilizarea centurii de siguranţă, pentru un plus de siguranţă
Sistemul emite un avertisment sonor ÅŸi luminos, în cazul în care vehiculul se află în miÅŸcare iar centura ÅŸoferului sau a pasagerului nu este cuplată.
 
 
 
Spaţiu pentru picioare
Scaune mai sigure pentru micii pasageri
SiguranÅ£a, confortul ÅŸi protecÅ£ia copiilor dumneavoastră sunt esenÅ£iale. De aceea, veÅ£i găsi sistemele de prindere ISOFIX pentru fixarea scaunelor pentru copii disponibile ca dotare standard. Aceste sisteme de prindere includ un dispozitiv pentru ancorare de tetieră, care reduce semnificativ riscul de leziuni la nivelul capului în timpul unui accident.
 
Ford Ranger - Interior
Coloana de direcţie retractabilă ajută la prevenirea vătămării şoferului
Coloana de direcÅ£ie retractabilă se fragmentează ÅŸi se retrage în caz de impact frontal, reducând considerabil riscul de rănire a ÅŸoferului.