Cu noul SUV Kuga, Ford reinventează un bestseller

  • Noul SUV Kuga invită șoferii să experimenteze viitorul electric, oferind sisteme de propulsie hibride performante care se potrivesc tuturor și propune cea bună capacitate de remorcare din segment
  • Designul exterior ce proiectează un caracter puternic completează designul interior ergonomic cu ecranul tactil oferit standard, cu o diagonală de 13,2 inchi și sistem de infotainment SYNC 4 ce dispune de conectivitate 5G și conexiune în Cloud
  • Tehnologiile avansate de asistență a șoferului, inclusiv controlul adaptiv al vitezei de croazieră îmbunătățit, vor spori încrederea și confortul șoferului

KOLN, Germania, 17 ianuarie 2024 – Ford invită șoferii să experimenteze viitorul electric, iar noul Kuga – cel mai bine vândut Plug-In Hybrid (PHEV) din Europa în 2021, 2022 1,2, pe drumul spre același rezultat în 2023 conform datelor disponibile pentru moment – va juca un rol cheie în această călătorie. Noul Ford Kuga oferă performanțe remarcabile datorită sistemelor sale de propulsie hibride și impresionează prin confortul generat de conectivitatea excelentă și de gama completă de sisteme de asistență de ultimă generație. Acestea îl fac partenerul ideal pentru aventurile de zi cu zi.

Noua gamă Kuga – construită în Europa și concepută pentru șoferii europeni – permite până la 69 km 3 de condus pur electric pentru clienții Kuga PHEV care pot profita de încărcarea la domiciliu sau publică. Pentru șoferii care poate nu au la îndemână posibilitatea de a încărcărca facil, Kuga Full-Hybrid oferă confortul unui sistem de propulsie electrificat, cu o autonomie de până la 900 km cu un singur plin al rezervorului de combustibil 4și până la 64% condus pur electric în oraș. 5

Atât Kuga Plug-In Hybrid, cât și Kuga Full-Hybrid AWD oferă o accelerație îmbunătățită semnificativ, cu emisii reduse grație unei experiențe de condus electrificate. Noul Ford Kuga permite până la 2.100 kg 6 capacitate de remorcare, valoare care depășește ceea ce oferă orice alt rival din segment, iar asta înseamnă că noua generație este capabilă să tracteze aproape orice, de la o rulotă mare la una specială pentru transportat cai.

"Ford Kuga a fost un succes în rândul clienților încă de la lansarea sa din 2008. Noul Kuga este cel mai bun de până acum și duce nivelul la care concurează mai sus cu noi valori de tractare, conectivitate și confort", a declarat Jon Williams, director general, Ford Blue, Europa.

Design proaspăt și conectivitate perfectă

Noul Kuga a evoluat atât la interior, cât și la exterior, cu un design proaspăt și încrezător. Versiunea sofisticată Titanium, cea sportivă ST-Line și alegerea robustă Active au caracteristici unice de design și personalități distinctive.

În interior, noul Kuga dispune de sistemul multimedia Ford SYNC 4 7 de ultimă generație, care oferă o putere de calcul dublă față de sistemul anterior. Acesta se integrează perfect cu telefoanele inteligente, are conectivitate 5G pentru acces rapid la informații, navigație conectată la cloud pentru a vă ajuta să rămâneți cu un pas înaintea blocajelor, cu Apple CarPlay și Android Auto wireless 8 pentru acces fără cablu la aplicații și informații cheie.

De asemenea, SYNC 4 sprijină șoferii să profite la maximum de capacitatea de remorcare a noului Kuga, 6 pentru că dispune de o listă de verificări pentru o conexiune sigură și securizată a remorcii. Trailer Tow Navigation permite șoferilor să introducă dimensiunile mașinii și remorcii, astfel încât SYNC 4 să poată selecta un traseu pentru a evita virajele strânse, podurile joase și alte obstacole.

Tehnologie de ultimă oră, din fabrică până pe aleea din fața casei

Tehnologia avansată de asistare a șoferului permite o călătorie confortabilă și fără efort chiar și în cele mai dificile condiții. Noua generație Adaptive Cruise Control 10,11poate aplica acum frânele automat pentru curbe și intersecții, precum și pentru alte tipuri de trafic, în timp ce sistemul de camere video la 360 de grade 12oferă o vedere aeriană, astfel încât parcarea, pregătirea pentru cuplarea unei remorci sau chiar utilizarea unei spălătorii automate auto sunt floare la ureche.

Caracterul practic se află în interiorului noului Kuga, oferind confort și comoditate gata pentru aventuri în oraș și nu numai. Scaunele culisante din al doilea rând pot mări spațiul pentru picioare la peste 1 metru pentru ocupanții din spate sau pot crea până la 140 de litri 13 de spațiu suplimentar pentru portbagaj. Scaunele confort opționale aprobate de o organizație lider în domeniul sănătății coloanei vertebrale oferă sprijin acolo unde este cel mai necesar.

Noua gamă Kuga se mândrește cu noua versiune Active, perfectă pentru cei care doresc cel mai robust Kuga, atât în ceea ce privește aspectul, cât și posibilitatea de a rula pe suprafețe dificile, precum nisip sau noroi.

Tehnologia avansată de iluminare ajută la îmbunătățirea confortului și încrederii șoferului, cu faruri full LED care includ Automatic High Beam Control 10 ca dotare standard. Farurile Dynamic Pixel LED disponibile 10utilizează datele de navigație și o cameră video montată pe parbriz pentru a citi indicatoarele rutiere, modificând proiecția luminii în curbe, intersecții și sensuri giratorii pentru a ilumina mai bine pietonii și bicicliștii.

Noul Kuga este construit în Europa, la fabrica Ford din Valencia, Spania, unde imprimarea 3D a pieselor oferă o producție extrem de precisă și durabilă. Inteligența artificială lucrează mână în mână cu inginerii pentru a asigura cele mai înalte standarde de calitate și producție.

Noul Kuga este disponibil la vânzare începând cu luna aceasta.