Energia solară și inteligența artificială avansată ajută la fabricarea noului Ford Transit Custom în noua "uzină a viitorului" Ford Otosan

  • Ford Otosan inaugurează revoluționara uzină de la Yeniköy, care stabilește un nou punct de referință pentru producția de automobile din Turcia, ca parte a unei investiții record de 2 miliarde de euro
  • Producția noului Transit Custom – cea mai bine vândută furgonetă de o tonă din Europa – și a vehiculului polivalent Tourneo Custom este în curs de desfășurare. Versiunile electrice vor urma să intre în producție
  • Inaugurarea oficială sărbătorește îmbunătățirile aduse fabricii, care optimizează eficiența și sunt repere pe drumul pe care Ford Otosan îl parcurge către o amprentă de carbon neutră

KOCAELI, Turcia, 4 noiembrie 2023 – Ford Otosan a sărbătorit transformarea fabricii sale de ultimă generație din Yeniköy, unde are loc producția unei noi generații de furgonete Ford Transit Custom, pregătită să sporească productivitatea pentru companiile din întreaga Europă.

Tehnologia avansată a energiei solare, managementul end-to-end condus de inteligența artificială și liniile de asamblare gândite pentru reducerea zgomotului se numără printre inovațiile livrate ca parte a investiției de 2 miliarde de euro în facilitățile de producție Ford Otosan din Kocaeli, inclusiv Yeniköy – cea mai mare investiție realizată vreodată în sectorul privat din Turcia.

Ford Otosan este un joint-venture cotat la bursă între Ford Motor Company și Koç Holding A.Ș., înființat în urmă cu peste 60 de ani. Prima unitate multietajată de acest fel a companiei produce noul Transit Custom 1,2 – cel mai bine vândut van de o tonă 3 din Europa alături de noul vehicul polivalent Tourneo Custom 4,2, pregătit să ofere spațiu și flexibilitate pentru până la nouă pasageri.

Anul viitor va începe producția de volum a modelelor electrice E-Transit Custom5,6 și E-Tourneo Custom, 7,6 susținute de acreditări de sustenabilitate care vor contribui la atingerea unei amprente de carbon neutre de către Ford Otosan în toate facilitățile sale din Turcia până în 2030.

"Fabrica de ultimă generație din Yeniköy ajută deja Ford Pro să îmbunătățească calitatea pentru clienți și, ca una dintre cele mai eficiente facilități de producție auto din lume, stabilește noi standarde pentru producerea de vehicule comerciale multi-energetice la scară", a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. "Ford Pro a fost cel mai bine vândut brand de vehicule comerciale din Europa în ultimii opt ani. În calitate de lider, dorim să îmbunătățim experiența de proprietate pentru clienții noștri cu tehnologii inovatoare și prin extinderea ofertei noastre de vehicule și eficientizarea producției și ingineriei."

Fabrica de asamblare Yeniköy a fost dezvoltată pentru a stabili un nou punct de referință pentru producția de automobile din Turcia și conduce transformarea electrică a industriei din regiune.

Datorită schimbărilor revoluționare, fabrica este acum una dintre cele mai eficiente uzine din întreaga industrie auto. O parte din consumul anual de energie electrică al fabricii este asigurat de aplicații inovatoare încorporate, inclusiv prima utilizare a pereților din sticlă fotovoltaică. Panourile solare de pe acoperiș contribuie, de asemenea, la reducerea dependenței de energia electrică din surse externe. În plus, tehnologia Solar Wall captează lumina soarelui pentru a încălzi apa pentru instalație, reducând utilizarea gazelor naturale.

Soluțiile de fabricație de ultimă oră sunt utilizate pe tot parcursul procesului de producție. Datele în timp real și inteligența artificială se combină pentru a crea simulări virtuale de fabricație - "gemeni digitali", contribuind la optimizarea eficienței producției și permițând răspunsuri rapide la fluctuațiile cererii, oferta de componente sau variațiile proceselor de producție.

Designul multietajat al atelierelor de sudură și asamblare îmbunătățește eficiența liniei de producție, permițând integrarea mai eficientă a echipelor. Uneltele electrice reîncărcabile fără fir au înlocuit, de asemenea, echipamentele pneumatice în mai multe părți ale liniei de producție, pentru un mediu de lucru mai silențios și mai confortabil.

În 2025, uzina din Yeniköy își va extinde capacitatea la 405.000 de unități pentru producția noii generații de vehicule din segmentul de o tonă.

"Fiind fabrica inteligentă a viitorului, uzina din Yeniköy produce flexibil, eficient și mai durabil, implementând tehnologiile avansate pentru o producție complet conectată și versatilă", a declarat Güven Özyurt, director general, Ford Otosan. "Fabrica din Yeniköy reprezintă viitorul afacerii noastre și ne va ajuta să răspundem cerințelor tot mai mari ale clienților noștri care caută vehicule de ultimă oră, inteligente și cu emisii zero, acum și în anii următori."

Disponibil pentru comandă acum, noul Transit Custom este reinventat cu inovații inspirate de clienți, inclusiv un volan înclinabil, unic în segment și un sistem de asistență la livrare care economisește timp, în timp ce noul Tourneo Custom oferă noi niveluri de lux și un design de vehicul versatil polivalent cu până la nouă locuri.

Ambele vehicule oferă cea mai largă gamă de versiuni, inclusiv noi modele Plug-in Hybrid și tracțiune integrală inteligentă, precum și integrarea completă cu platforma Ford Pro de software și servicii prin conectivitate standard 5G. 8

Modelele electrice E-Transit Custom și E-Tourneo Custom vor începe să sosească la clienții din vara anului 2024.