Pregătit pentru circuit, Focus ST Edition este un hot-hatch rapid, dinamic și polivalent în utilizarea de zi cu zi

  • Noul Ford Focus ST Edition combină suspensia reglabilă, tipică modelelor de curse, frânele față Brembo și puterea motorului EcoBoost pentru a permite abordarea într-un regim dinamic a oricărui drum, cât și a circuitelor de viteză
  • Pachetul de echipamente standard include opțiunile pe care clienții Focus ST le aleg cel mai des pentru confortul de zi cu zi – sistem audio B&O, pachet de asistență pentru șofer și pachet de iarnă
  • Vopseaua unică pentru exterior – Azura Blue, cu detalii High Gloss Black și cusăturile interioare distinctive Motion Blue se adaugă exclusivității ediției speciale

Koln, Germania, 10 aprilie 2024 – Ford a anunțat astăzi Focus ST Edition, un model dezvoltat de echipa Ford Performance, destinat utilizării pe circuit, dar polivalent pentru întreaga familie. 1

Conceput pentru a recompensa pe circuit șoferii entuziaști cu răspunsul tipic unei mașini de competiție, Focus ST Edition propune cel mai ridicat nivel de performanță de până acum, fără să facă rabat de la tipicul unei mașini de familie care oferă multă polivalență pe drumul zilnic către școala copiilor.

Disponibil pentru comandă în România, Focus ST Edition include multe tehnologii avansate, precum:

  • Un sistem de suspensie reglabil Ford Performance, care permite proprietarilor entuziaști să regleze fin dinamica de conducere în funcție de preferințele personale
  • Jante din aliaj fabricate folosind un proces specific pentru componentele din industria aerospațială
  • Frâne față Brembo care asigură frânare puternică și consecventă tur după tur
  • Motorul Ford EcoBoost de 2,3 litri care dezvoltă 280 CP și 420 Nm 2, 3permite o accelerație 0-100 km/h în 5,7 secunde

"Noua ediție Focus ST reprezintă tot ce este mai bun de la Ford Performance într-un pachet utilizabil zi de zi", a declarat Stefan Muenzinger, Ford Performance Manager, Europa. "ST (Sports Technologies) înseamnă că șoferii nu trebuie să facă compromisuri în ceea ce privește confortul, dar se pot bucura în continuare de emoția unei zile pe circuit."

Pregătit pentru orice scenariu

Suspensia reglabilă a modelului Focus ST Edition este livrată cu o configurație dezvoltată de Ford Performance, testată pe scară largă în Europa, inclusiv pe Nürburgring Nordschleife din Germania.

Sistemul de suspensie, produs de specialiștii în motorsport KW Automotive, dispune de carcase de amortizoare din oțel inoxidabil și arcuri ce permit o gardă la sol cu 10 mm mai mică în față și în spate în comparație cu Focus ST standard, pentru un echilibru și un control mai ridicate. Clientul are la dispoziție posibilitatea de a regla suplimentar garda la sol cu 20 mm. Rata de amortizare este cu peste 50% mai mare în comparație cu Focus ST standard.

Focus ST Edition este livrat cu un document tehnic care oferă setările recomandate ale suspensiei pentru o varietate de condiții de conducere - inclusiv setări specifice pentru Nordschleife - pentru a ajuta pasionații care merg pe circuit să-și regleze fin experiențele de conducere.

Jantele din aliaj ușor, de 19 inchi, au o greutate mai mică cu 10% comparat cu jantele normale. Ele sunt construite folosind un proces care compactează aliajul de aluminiu pentru a crește rezistența la șocuri, utilizând în același timp mai puțin material. Masa redusă a roților permite schimbarea mai rapidă a direcției și ajută anvelopele Pirelli P Zero Corsa de înaltă performanță să atingă un nivel de tracțiune mai ridicat pentru accelerații mai rapide, frânări mai scurte și viteze mai ridicate în viraje.

Disponibil exclusiv în configurație hatchback cu cinci uși și cutie de viteze manuală cu șase trepte, Focus ST Edition 1dispune de un motor EcoBoost de 2,3 litri cu un turbocompresor twin-scroll cu inerție redusă, capabil să furnizeze 280 CP 2, 3 la 5.500 rpm și 420 Nm 2, 3 la 3.000 rpm, rezultând o accelerație 0-100 km/h în 5,7 secunde și o viteză maximă de 250 km/h.

Versatil și bine echipat

A fi un șofer entuziast nu înseamnă că trebuie să suferi de lipsa de confort în utilizare zilnică. Focus ST Edition oferă standard pachetele de opțiuni pentru care clienții Focus ST optează cel mai des, inclusiv sisteme sofisticate de asistență pentru șofer.

Pachetul de asistență pentru șofer include Adaptive Cruise Control 4 cu recunoașterea limitelor de viteză și menținerea pe centrul benzii de rulare, un sistem conceput pentru a face condusul pe autostradă mai puțin solicitant, plus sistemul de informare a unghiului mort, completat de Cross Traffic Alert 3.

Focus ST Edition dispune, de asemenea, de un sistem de sunet premium B&O de 675 W cu zece difuzoare și un subwoofer, în timp ce pachetul standard de iarnă include un volan încălzit și un parbriz încălzit Quickclear pentru dezghețarea rapidă în condiții de gheață.

Toate unitățile Focus ST Edition vin în culoarea Azura Blue – exclusivă pentru gama Focus ST – completată de finisaje High Gloss Black pentru jante, plafon, spoiler spate și difuzor, oglinzi retrovizoare și emblema ST. În interior există cusături Motion Blue pentru scaunele Ford Performance, volan, schimbătorul de viteze și alte elemente ale consolei centrale.

Focus ST Edition se alătură gamei existente Focus ST, disponibilă în versiunile cu cinci uși și break, disponibilă și cu transmisie automată cu șapte trepte.